Британският премиер Тереза Мей обвинява парламента в Лондон за предстоящото

...
 Британският премиер Тереза Мей обвинява парламента в Лондон за предстоящото
Коментари Харесай

Мей: Напускане на ЕС след 30 юни е невъзможно

 Британският министър председател Тереза Мей упреква Народното събрание в Лондон за идното закъснение на напускането на Европейски Съюз.
„ Членовете на Народното събрание не съумяха да се спогодят за метода на осъществяване на напускането на Обединеното кралство ", съобщи Мей в сряда вечерта в изказване от седалището на държавното управление на „ Даунинг стрийт “ 10 в Лондон. Резултатът в този момент е, че Brexit не може да се организира по проект на 29 март със съглашение. „ Лично аз доста скърбя за това “.

Но и след 30 юни Мей няма желание да отлага  Brexit  - при никакви условия, с цел да се избегне присъединяване на Англия в европейските избори.По-рано тя бе подала молба за отсрочване на напускането на Европейски Съюз до 30 юни. След това ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск даде знак за подготвеност за „ малко закъснение “. Но причина за това е английският парламент да одобри съглашението за отдръпване. Промяната би трябвало да бъде единомислещо утвърдена от останалите 27 страни от Европейски Съюз. Те ще заседават  в четвъртък на Срещата на върха в Брюксел.

„ Силно се надявам, че депутатите ще намерят метод да поддържат договорката, която договорих с Европейския съюз - една договорка, която извършва изразената от британците на референдума за Brexit воля и която е най-хубавата допустима договорка. Аз ще продължа през деня и нощем да работя тя да получи нужното утвърждение “, посочи Мей.

„ Не искам обаче да отсрочвам Brexit за дата, по-късна от 30 юни ", безапелационна бе тя. 
 



 

Припомняме, че по-рано Народното събрание реши, че до тази дата може да има отсрочване единствено при договорка. Так излиза, че главната теза на Тереза Мей е, че въпреки всичко договорка ще има. И защото министър председателят изрично разяснява, че няма да да желае по-дълго отсрочване, то в случай че няма договорка, напълно скоро ще се стигне до безреден Brexit.

Очевидно преди този момент тя ще опитва трети избор. И това макар обстоятелството, че пакетът от съглашения към този момент беше отритнат два пъти с огромно болшинство - и ръководителят на Народното събрание Джон Беркоу не желае да разреши трети избор, в случай че законопроектът не се разграничава „ доста “ от предходните. И макар тезата на представителя, че подобен избор няма да бъде разрешен, Мей съобщи, че трето гласоподаване ще бъде пробвано. 
По публикацията работи: Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР